Nyheter

8 juli 2021

Trevlig sommar!

Från och med måndag den 12 juli håller Svenska Djurskyddsföreningens kansli stängt under fyra veckor. Den 9 augusti öppnar vi återigen. Vi önskar alla medlemmar och övriga djurvänner en härlig somm... Läs mer »

7 juli 2021

Historiskt beslut förbjuder burhållning

Den 30 juni 2021 meddelade EU-kommissionen att man stödjer medborgarinitiativet ”End the cage age”. Det historiska beslutet innebär att kommissionen kommer att föreslå att all burhållning av lantbr... Läs mer »

9 juni 2021

Osmaklig annons ska sälja tidningar

Nyhetsmagasinet Fokus har i ett utskick till sina prenumeranter ett annonsblad som täcker omslaget och som väckt mycket starka känslor. Bilden visar en hund som får en pistol riktad mot huvudet.Läs mer »

19 maj 2021

Svenska hundars tandvård kartlagd

På fredag den 21 maj försvarar veterinär Karolina Enlund sin doktorsavhandling om hundars tandhälsa. Avhandlingen är delvis finansierad av SDF och visar tydligt att det bästa sättet att förebygga t... Läs mer »

11 maj 2021

Hjälp igelkotten att överleva i trafiken

Igelkottarna har minskat kraftigt i antal det senaste decenniet och är sedan 2020 rödlistad i SLUs Artdatabank. En stor orsak till minskningen, och att de på vissa håll helt har försvunnit, är bilt... Läs mer »