Nyheter

9 juni 2021

Osmaklig annons ska sälja tidningar

Nyhetsmagasinet Fokus har i ett utskick till sina prenumeranter ett annonsblad som täcker omslaget och som väckt mycket starka känslor. Bilden visar en hund som får en pistol riktad mot huvudet.Läs mer »

19 maj 2021

Svenska hundars tandvård kartlagd

På fredag den 21 maj försvarar veterinär Karolina Enlund sin doktorsavhandling om hundars tandhälsa. Avhandlingen är delvis finansierad av SDF och visar tydligt att det bästa sättet att förebygga t... Läs mer »

11 maj 2021

Hjälp igelkotten att överleva i trafiken

Igelkottarna har minskat kraftigt i antal det senaste decenniet och är sedan 2020 rödlistad i SLUs Artdatabank. En stor orsak till minskningen, och att de på vissa håll helt har försvunnit, är bilt... Läs mer »

26 april 2021

Tänk på djuren i Valborg!

De flesta större valborgsfiranden och majbrasor är inställda även i år på grund av coronapandemin men många mindre brasor kommer att tändas. Om man planerar en valborgsmässoeld är det viktigt att f... Läs mer »

9 april 2021

Godkännande av avelsprogram dras tillbaka

Det avelsprogram för svensk bondkatt som Jordbruksverket godkände i slutet av 2020, och som SDF nyligen kritiserat i ett brev, dras nu tillbaka. Det meddelar Jordbruksverket i ett pressmeddelande.<... Läs mer »