Nyheter

23 juni 2022

Öppet brev till Naturvårdsverket

Svenska Djurskyddsföreningen har tillsammans med ett antal andra organisationer skrivit ett öppet brev till Naturvårdsverkets Generaldirektör Björn Risinger. Vi uppmanar till att avskriva förslaget... Läs mer »

10 juni 2022

Årets djurvän 2022: Djurambulansen Stockholm

Svenska Djurskyddsföreningen har utsett Djurambulansen Stockholm till ”Årets djurvän” 2022. Prisutdelningen ägde rum på SDFs årsmöte den 9 juni där Agneta Jernberg och Jan Björklund frå... Läs mer »

9 juni 2022

Skrivelse till landsbygdsministern

Svenska Djurskyddsföreningen har tillsammans med tre andra djurskyddsorganisationer författat en skrivelse till landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg med en vädjan om att beakta djurskyddet i sa... Läs mer »

7 juni 2022

Gör det enklare att välja kött från djur som har fått beta

Det måste bli lättare för konsumenter att välja kött som kommer från betande djur. Det skriver SDF tillsammans med en rad andra organisationer i en debattartikel. En fjärdedel av det nötkött som sä... Läs mer »

30 maj 2022

Djurhållaren på Arlagården frikänns

I förra veckan kom domen mot Arlabonden som stod åtalad för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen gällande en gård med mjölkkor. Hudiksvalls tingsrätt motiverar sitt domslut bland annat med att... Läs mer »