Dagen för fri veterinärvård är en uppskattad återkommande verksamhet två gånger om året för att hjälpa de djur vars ägare lever i ekonomisk utsatthet. Igår, den 4 oktober 2021, fick ett tiotal hundar och deras ägare hjälp av Svenska Djurskyddsföreningen och Hundstallet med allt från kloklippning och vaccinering till munsanering och specialfoder.

 

 

För åttonde året i rad finansierar SDF projektet med att hjälpa de mest utsatta i samhället att ta hand om sina djur. Från början riktade sig dagarna med fri veterinärvård enbart till hemlösa människor men nu har man vidgat begreppet och vänder sig till de som lever i ekonomisk utsatthet. Elva hundar var igår inbokade på veterinärmottagningen i Hundstallets lokaler i Åkeshov. 

– Den här hjälpen betyder allt, jag hade inte kunnat bekosta min hunds operation själv, säger Göran Lundberg från Sollentuna som var på plats med sina två hundar. 

Göran Lundbergs elvaåriga blandrastik Saba opererades nyligen då en tumör togs bort. Lyckligtvis var tumören godartad, berättar Göran.

Vanligast är problem i mun och tänder, följt av övervikt. Många kommer också för att få en allmän hälsokontroll av sin hund liksom årlig vaccinering. Man kan även få hjälp med bedömning av operationer och flera hundar bokades in för återbesök. Specialfoder till de hundar som behöver det delades också ut. 

Vill du stötta oss i arbetet med att hjälpa de allra mest utsatta? Swisha då din gåva till 123 09 607 08 och märk gåvan med ”HEMLÖSA”. Det går också bra att sätta in bidraget på SDFs plusgiro: 69 32 68–5, märk även denna med “HEMLÖSA”.

Alla bidrag går oavkortat till djuren.

Varmt tack!