I tider som dessa när många behöver extra hjälp blir man glad när man ser hur medmänniskor ställer upp för de som behöver. En av Svenska djurskyddsföreningens fantastiska medlemmar har startat en insamling på facebook till SDF för att hjälpa djur vars ägare drabbats av coronaviruset. På facebook har också många andra grupper startat till syfte att hjälpa till med både hundpromenader och att handla.

 

Initiativtagaren till insamlingen har döpt den efter sin hund, Nash och har lovat att dubblera alla bidrag som kommer in upp till 8000 kr. Om du vill hjälpa, swisha ditt bidrag till 1230960708 och märk betalningen med ”Nash”.

SDF har ett samarbete med Djurhemsförbundet där vi ser till att varje insamlad krona går till djuren, genom t ex pensionat eller hjälp med rastning och foderinköp för djur med ensamstående smittade djurägare.

Även om du inte är sjuk men tillhör en riskgrupp och bör begränsa dina kontakter med andra människor kan man på facebook hitta  grupper

 

där människor erbjuder sin hjälp. Det räcker om du söker på ”Corona hjälp” så får man många exempel på grupper över hela Sverige. I dagsläget jobbar många hemifrån och kan och vill gärna ha ett djur som sällskap på dagarna.

Om du ändå skulle bli sjuk är det bra om du i förväg själv har en beredskap för oväntade situationer. Fråga närstående, grannar eller ett pensionat som kan ta hand om djuret i händelse av sjukdom.