Svenska Djurskyddsföreningen hjälper organisationen Swedish Animal Aid att samla in saker för vidare transport ner till Rumänien och Ukrainas gräns. På SDFs kansli i södra Stockholm kan man fram till och med den 25 mars lämna in saker som foder, koppel, filtar och veterinärvårdsartiklar. Vi har också startat en insamling av pengar där vi dubblar alla gåvor vi får in och skänker kontinuerligt till organisationer på plats – så att de kan hjälpa djuren som lider svårt i kriget.

 

Det som behövs är i första hand är veterinärartiklar, foder, skålar, koppel, halsband, hundkläder, handdukar, varma filtar. Sakerna kommer att skickas till djurskyddsorganisationen Casa lui Patrocle – Animal Rescue som är med på Eurogroup for Animals lista över seriösa organisationer. De finns i Rumänien nära gränsen till Ukraina och erbjuder gratis stöd till familjer i nöd. De vaccinerar och mikrochippar djuren, ordnar dokument (Europass), sjukvård, mat, tillfälligt boende av djur med mera. De jobbar intensivt med att hjälpa till och behöver hjälp.

Har du saker du vill skänka? Lämna på vårt kansli på Sandsborgsvägen 55 i Enskede, Stockholm. Du kan lämna måndag till torsdag 9-15, fredag 9-13. Vill du komma andra tider så ring oss på 08-783 03 68 innan, så löser vi det. Senast fredag 25 mars behöver vi ha sakerna till denna transport.

Vill du skänka pengar? Vi dubblar allt vi får in och skickar just nu vidare till Casa lui Patrocle. Swisha till 123 09 607 08 och märk med ”UKRAINA”. Du kan också skänka via postgiro 55 99 85-7, märk även denna med ”UKRAINA”.

Stort tack!