Med fokus på hästens välfärd lanserar nu kunskapssajten HästSverige webbkursen “Bli bäst på häst”. Den kostnadsfria kursen är till för alla hästintresserade men passar extra bra för den som har egen häst eller är medryttare.

 

I sex olika avsnitt får besökaren ta del av fakta och tester i hur hästar bäst kan hållas, utfodras, hanteras och tränas samt hur man förebygger skador och sjukdomar. På startsidan finns även nio quizzar där besökaren kan göra ytterligare tester på sina kunskaper om foder och utfodring, smittskydd, sårvård med mera.

-Att ha djur innebär ett livslångt lärande. Vi vill därför kittla hästägarens nyfikenhet att lära något nytt. Vi tror att alla som har en häst vill göra sitt bästa, säger Carin Wrange, redaktör för HästSverige i ett pressutskick.

Alla kursavsnitt i ”Bli bäst på häst” kan göras med smartphone, läsplatta eller dator och ligger placerad på www.hastsverige.se

Bakom kunskapssajten HästSverige står bland andra Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, Statens Veterinärmedicinska anstalt, SVA, och Svenska Djurskyddsföreningen.