Svenska Djurskyddsföreningens generalsekreterare Lillemor Wodmar har utnämnts till hedersdoktor vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU).
— En stor ära för såväl mig personligen som för föreningen i stort, säger Lillemor.
Det är fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap som valt att uppmärksamma Lillemor på detta sätt. Fakulteten vill hedra ”hennes veterinära folkhälsogärning i … arbete för gott djurskydd, smittskydd och djurhälsa inom svensk livsmedelsproduktion och livsmedelsimport”. Man vill också lyfta fram hennes arbete inom Svenska Djurskyddsföreningen och de donationer som föreningen gjort till forskning vid fakulteten.

Under hela sin karriär har Lillemor haft ett stort engagemang för djurskyddsfrågor, vilket återspeglar sig i de uppdrag och anställningar hon haft genom åren. Utöver kliniskt veterinärarbete har Lillemor bland annat jobbat med importkontroll och djurskyddsfrågor som stadsveterinär i Stockholm, samt som gränsveterinär för Jordbruksverket och Livsmedelsverket.

I Svenska Djurskyddsföreningen har Lillemor suttit i styrelsen sedan 2004 och sedan 2009 är hon föreningens generalsekreterare. Hon är naturligtvis väldigt stolt och hedrad över utnämningen.

– Det är väldigt stort, naturligtvis. Inte bara för mig personligen utan också för hela föreningen. Det här är ett erkännande av det arbete vi gör för djuren och en bekräftelse på att vi gjort många kloka prioriteringar, säger Lillemor.

Lillemor Wodmar är en av två nya hedersdoktorer vid fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap. Den andre är amerikanske mjölkforskaren Glen Broderick. På SLU:s hemsida hittar man mer information och en genomgång av årets samtliga nya hedersdoktorer.