Svenska Djurskyddsföreningen samlar tillsammans med organisationen Swedish Animal Aid in saker för vidare transport ner till Rumänien och Ukrainas gräns. Nu förlänger vi insamlingen fram till och med 1 april. På SDFs kansli i södra Stockholm kan man lämna in saker som foder, koppel, filtar och veterinärvårdsartiklar. Vår insamling av pengar fortsätter också och vi har nu överfört 34 600 kronor till organisationen Casa lui Patrocle. Vi kommer att fortsätta dubbla alla gåvor vi får in tills vidare och skänker kontinuerligt till hjälporganisationer på plats – så att de kan hjälpa djuren som lider svårt i kriget.

Det som i första hand behövs är veterinärartiklar, foder, skålar, koppel, halsband, hundkläder, handdukar, varma filtar. Sakerna kommer att skickas till djurskyddsorganisationen Casa lui Patrocle – Animal Rescue som är med på Eurogroup for Animals lista över seriösa organisationer. De finns i Rumänien nära gränsen till Ukraina och erbjuder gratis stöd till familjer i nöd. De vaccinerar och mikrochippar djuren, ordnar dokument (Europass), sjukvård, mat, tillfälligt boende av djur med mera. De jobbar intensivt med att hjälpa till och behöver hjälp.

Har du saker du vill skänka? Lämna på vårt kansli på Sandsborgsvägen 55 i Enskede, Stockholm. Du kan lämna måndag till torsdag 9-15, fredag 9-13. Vill du komma andra tider så ring oss på 08-783 03 68 innan, så löser vi det. Senast fredag 1 april behöver vi ha sakerna till denna transport.

Vill du skänka pengar? Vi dubblar allt vi får in och skickar just nu vidare till Casa lui Patrocle. Swisha till 123 09 607 08 och märk med ”UKRAINA”. Du kan också skänka via postgiro 55 99 85-7, märk även denna med ”UKRAINA”.

Stort tack för att du bidrar!